Första dagen på KI

Hur ser egentligen första dagen på KI ut? Vad har ni att förvänta er och vad ska ni vara beredda på?

Under första dagen på KI så träffas alla nya studenter i Aula Medica som ligger i Solna. Här kommer ni att få era KI ryggsäckar (som för övrigt är otroligt användbara men har ett fantastiskt ocharmigt och inte så fashionabelt utseende). Under ungefär 2-3h kommer ni att få möta rektorn som kommer berätta om Karolinska Institutet, ni kommer säkert även få träffa andra inspirerande och roliga föreläsare som kommer ge tips inför era studieår. Medicinska föreningen kommer vara där och hälsa er välkomna och förklara deras position på skolan osv.

Efter denna långa förmiddag kommer det bjudas på lunchmackor innan man sedan på eftermiddagen kommer ha upprop för sin klass i en av föreläsningssalarna på campus. Här kommer ni få information om programmet, upplägget i termin 1, information om den första veckan m.m. Det är mycket information som ska in under denna korta tid, men andas och ta det bara lugnt, ni lär er med tiden.

Efter uppropet får man chansen att prata lite med sina klasskompisar, ni kommer att få se den medicinska föreningens kårhus m.m. Passa på att kolla runt på campus och passa på att prata med era klasskompisar.

Dagen är slut vid 15-16 tiden beroende på hur länge du väljer att stanna kvar. Allt som allt är det en dag som verkligen tar på krafterna. Det är så otroligt många nya människor och namn, massor med information och dylikt. Ta det bara lugnt och njut av din första dag!

Leave a comment