Hur kan en studentbostad se ut?

Jag har fått lite frågor om vad man kan förvänta sig av en studentbostad. Hur ser den ut? Hur stor är den? Vilken kvalité på bostaden är det?

Studentbostäder skiljer sig oerhört mycket, många som studerar hamnar exempelvis i korridorrum där man då delar kök med ca 10 andra studenter. Hamnar man i studentlägenhet så får man både badrum och kök/pentry.

Jag hade turen att få ett förstahandskontrakt på en helt nyrenoverad studentlägenhet via Stockholmshem. I och med att den har såpass bra läge och är nyrenoverad blev såklart priset på hyran ganska saftigt, men så är det i Stockholm, och man får se till att lösa det på ett eller annat sätt.

Min studentlägenhet är 28 kvadrat, ljus och fräsch. Problematiken dock som jag upplever i min studentlägenhet (och som även ofta är problem hos andra studentlägenheter också) är det faktum att den är så oerhört jäkla varm. Det finns inte direkt någon möjlighet till att vädra den bra, detta då fönstret som går att öppna är minimalt. Sedan finns inte riktigt någon luftkonditionering heller, så enda lösningen är att ha fläktar uppställda lite varstans, haha.

Men i Stockholm ser bostadssituationen ut som den gör, och att få en lägenhet med förstahandskontrakt är nästan omöjligt.. Men ställ upp dig i alla tänkbara bostadsköer för att ha en chans att få ett hyreskontrakt!

IMG_5767IMG_5770IMG_5772IMG_5777IMG_5780Här är min lilla mysiga lägenhet!

Advertisements

3 thoughts on “Hur kan en studentbostad se ut?

 1. Hej!

  Jag har inte läst igenom många inlägg här men jag har en fråga ang hur jag kan förbereda mig inför första året på Fysioutbildningen. Har sommaren till förfogande, jag ska studera i LUND så antar att det skiljer sig lite med upplägget. Men finns det något du rekommenderar.

  MVH

  Like

  1. Hej Robert! Jag kommer inom kort göra ett inlägg som handlar om hur man förbereder sig, så häng kvar så kommer det inom några dagar! 🙂

   Mvh Olivia

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s