Ledighet och lov på KI

Något som kan vara av intresse är huruvida man får lov, lediga dagar m.m. på KI under terminerna. Jag kan självfallet bara tala utifrån fysioterapeutprogrammet och hur det ser ut för oss som påbörjar utbildningen under höstterminen.

För min klass har ledigheten kring exempelvis jul och påsk sett lite olika ut. KI ser ju självfallet till att man i alla fall får lite ledigt omkring jul, i termin 1 hade vi “studietid” från den 23:e december till den 4:e januari, detta var ju då enligt min mening ett väldigt kort “lov” men detta var förmodligen pga att det var termin 1 och det var en stor kurs som skulle avslutas med tentamen efter julen. Under julen i termin 3 fick vi däremot studietid redan från den 19:e december till den 15:e januari, detta då kursen vi hade innehöll 6 inlämningsuppgifter som det då var avsatt tid för att man skulle arbeta med dem under “jullovet”.

Under påsken har vår klass fått förmånen att faktiskt ha en längre studietid under själva påskhelgen och kring den veckan. I år har vi exempelvis 10 dagar avsatt för att arbeta med två uppgifter på valfri plats. Detta ger oss möjligheten att faktiskt åka hem till våra familjer och faktiskt ta lite ledigt från skolan och alla måsten.

Så huruvida man får lov eller inte beror på kurserna man har samt hur man själv gillar att arbeta. På alla våra längre studietider har jag valt att jobba hårt och intensivt under ett antal dagar och sedan vara ledig. Så det handlar mycket om hur man själv väljer att lägga upp tiden och planeringen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s