Sista dagen på geriatriken

Då var sista dagen på geriatriken avklarad och jag har nu blivit godkänd på denna praktik som varat i 3 veckor. Jag tänkte kort och gott bara sammanfatta denna praktikperiod och ge er en lite kortare reflektion över denna tid.

Det som jag i princip gjort under denna praktik är att jobba som en färdigexaminerad fysioterapeut. Jag har haft patienter nästan helt själv, jag har skrivit in patienter, gjort bedömningar, skickat remisser, skrivit ut patienter m.m. Det är som att jag arbetat på avdelningen som om jag vore en i teamet. På den avdelning jag var på så var det främst ortopedpatienter som var aktuella, detta har gjort att de flesta jag träffat på har gjort någon form av operation, exempelvis höftplastik eller knäplastik. I och med dessa operationer har jag fått träna mycket med patienterna, både enligt träningsprogram men även på att gå med lämpligt hjälpmedel samt kört trappträning med de allra piggaste.

Jag tycker att denna praktiken har vart oerhört lärorik och givande. De flesta patienterna har vart helt underbara och det är väldigt många av dem som jag kommer sakna. Ibland kommer jag på mig själv och inser att jag suttit inne hos en patient och bara pratat om livet i 30 minuter, haha. Det är dock väldigt svårt att dra sig därifrån för de har så intressanta historier och det känns som att de har så mycket goda råd att ge. Och i och med att jag som student faktiskt har tiden att sitta inne en längre stund hos patienterna så passar jag faktiskt på att göra det, jag vet ju att det betyder oerhört mycket för de äldre.

Sammanfattningsvis kan jag säga att även detta faktiskt är en praktik att se fram emot. Det är ju praktikerna som är de mest lärorika.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s