Vad är det bästa med KI?

Ibland kan det vara intressant att veta vad som är bäst respektive mindre bra med en skola. Jag tänker nämligen inte sitta här och bara prata om hur fantastiskt bra KI är, för precis som alla andra universitet så finns det även nackdelar. Därför tänkte jag lista både för och nackdelar med att studera på KI!

Fördelar: 

  • KI har ett väldigt bra upplägg på sina kurser så det skall underlätta inlärandet för oss studenter. Anatomin t.ex läser man nämligen samtidigt som fysioterapi vilket gör att du får öva upp dina anatomiska kunskaper  praktiskt istället för att bara försöka sitta och nöta massa begrepp.
  • Kollot! Bland det första klassen får åka på är ett kollo där man får träffa äldrekursare samtidigt som man på ett roligt sätt får lära känna sin klass ännu bättre.
  • Lokalerna är oerhört bra och tillgångarna är fantastiska. Huddinge Campus är enligt mig det finaste campuset som har både ett gratisgym för oss studenter samt metodiksalar där det finns britsar där fysioterapeuter kan öva på att utföra undersökningar, massage osv.
  • Föreläsarna och lärarna är oerhört kunniga inom sitt ämne och många är riktigt duktiga och pedagogiska. Självfallet har vi alla någongång haft lite halvbra föreläsare, men i det stora hela så tycker jag att föreläsarna är oerhört bra.
  • När ni har anatomikurserna så kommer det vara schemalagd studietid i sina grupper där man tillsammans kan svara på arbetsfrågor samtidigt som det finns tutorer (äldrekursare) på plats som kan hjälpa till och besvara frågor.
  • Redan i T1 får vi gå ut på praktik (fältstudiedagar) för att följa en fysioterapeut och vara med på patientbesök, du får två dagar på ett rehab och en dag på sjukhus. Detta var oerhört givande och jag tycker verkligen att man enbart blir mer taggad på att bli fysioterapeut.
  • Vissa kurser ger oss studenter möjlighet att arbeta mycket självständigt och ger oss förmånen att planera vår tid som vi vill. Detta är fördelaktigt om man exempelvis jobbar extra på fritiden eller har annat som man skall hinna med.

Nackdelar:

  • Studentlivet är inte det bästa direkt, men detta gäller hela Stockholm och inte enbart KI. Detta blir ju dock lite vad du gör det till, om du vill ha ett fantastiskt studentliv så kan du få det, men det kommer inte lika naturligt som i t.ex Lund eller Uppsala.
  • Det finns inte riktigt någon nollning på KI (vilket kanske en del anser  är positivt), det vi har är något som kallas Amphioxdagen då man i indelade grupper från sin klass får tävla mot grupper från andra program, t.ex göra uppdrag som man utför ute på stan, denna dag avslutas sedan med sittning och en stor fest. Så en stor nollning som exempelvis KTH och Chalmers har, har vi alltså inte.

Om ni har mer frågor så är det bara att slänga iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s