Medicinska ämnen 2

Medicinska ämnen 2 börjar lida mot sitt slut men jag tänkte passa på att beskriva kursen och dess upplägg för er som är intresserade och nyfikna.

Medicinska ämnen 2 är lite som en förberedelse för praktiken som kommer äga rum i vår, då ska vi nämligen ut på en geriatrisk avdelning samt på någon form av klinik eller något sjukhus som arbetar med barn och dess habilitering. I och med dessa praktikplatser innehåller kursen nyttig kunskap och information som vi bör ha med oss inför praktiken.

Först läser man om smärta och repeterar lite av det man läste i smärtfysiologin, mestadels för att fräscha upp den kunskapen då den alltid är central för oss fysioterapeuter. Sedan hade vi många föreläsningar om neurologiska sjukdomar och tillstånd samt dess rehabilitering. Detta för att man ute på praktiken kommer få träffa många barn med neurologiska skador.  Vi hade några få dagar som innehöll genusmedicin samt allmänmedicin, men detta var inget vi gick in så djupt på i kursen.

Nu har vi haft ca en vecka pediatrik vilket innefattar läran om åldrande, rehabilitering hos äldre människor samt hur kroppen påverkas av åldrande. Och nu har vi den sista veckan på denna kursen som kommer vara några dagar fokuserade på pediatrik!

Allt som allt så kan jag spontant säga att detta inte riktigt vart min favoritkurs direkt, men så är det. Vissa kurser är man mer intresserad av medan andra inte är lika intressanta för en.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s