Inspirerande patientmöte

Nu läser vi medicinska ämnen 2 vilket bl.a innefattar läran om rehabilitering efter någon form av hjärnskada. Igår fick vi i T4 förmånen att träffa en fantastisk tjej som kom och föreläste om sitt sjukdomsförlopp och hennes historia, det var så oerhört intressant och inspirerande, och det fick mig att bli ännu mer säker på att det är ett sjukhus jag vill arbeta på!

Hon var endast 17 år gammal och hade insjuknat i november. Denna unga tjej drabbades av en stroke mitt i natten i början av november. Sådan tur var så sov hennes pojkvän bredvid henne och märkte att något var fel medan hon sov, så han larmade 112 och ambulansen förde in henne till sjukhus. Det var en omtumlande historia och hon berättade att läget var oerhört kritiskt under en period på sjukhuset, men lyckligtvis så gick de kirurgiska ingreppen väl och hon överlevde stroken.

Hon berättade om vägen tillbaka och hur rehabiliteringen gått till m.m. Hon berättade allt med sådan glädje och glimten i ögat och man lade verkligen märke till vilken otrolig energi hon hade och hur stark hon är.Trots att hon beskrev vägen tillbaka och hela förloppet som oerhört krävande och fruktansvärt så hade hon ändå otroligt mycket livsglädje. Jag blev verkligen fantastiskt inspirerad och hon fick en även att få mer insikt kring sitt eget liv. Man insåg väldigt snabbt att det man själv klassar som problem i livet och i vardagen bara är som en liten dammtuss i förhållande till vad hon har varit med om.

Jag hoppas att ni studenter i tidigare terminer och ni blivande studenter får förmånen att träffa någon liknande patient i framtiden, för då kommer även ni som kanske är lite skeptiska till att arbeta på sjukhus få upp ögonen för denna fantastiskt givande arbetsplats!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s