Svar på fråga

Hej Olivia!
Hur går dina tankar till EFTER skolan? Tänkte du plugga vidare till en master? Vart vill du jobba om du kan välja? Hur ser du på det här att de ska avskaffa etableringarna och att man måste ha en master för att få jobba med landstingspatienter/frikortspatienter och därmed ha en chans att kanske tjäna lite mer?
MVH

Svar:
Efter utbildningen så är jag inte helt säker på om jag vill påbörja min master direkt eller faktiskt välja att arbeta en viss tid först för att samla på mig erfarenhet och få en mer klar bild om vad jag vill specialisera mig inom. Vad man vill läsa för form av master ändrar sig konstant under utbildningens gång, därav så har jag inte bestämt mig helt. I nuet så har jag tankar på att ta en master i psykosomatik och därmed arbeta med patienter inom den kategorin, men som sagt kan detta ändras fort. Att man måste ha en master för att jobba med landstingspatienter känns väl självfallet sådär, det minskar chanserna för oss nyexaminerade att hitta jobb på just rehabkliniker och liknande, men det är sådant man får försöka att bortse ifrån och fokusera på att göra så bra ifrån sig i skolan som möjligt och lära sig så mycket man bara kan.

Dock har jag för tillfället tankar på att arbeta på sjukhus efter examen. Jag fick verkligen upp ögonen för att arbeta på sjukhus efter mina studier, då jag verkligen trivdes i den miljön, så spontant tror jag att det är på sjukhus jag vill jobba på, främst på kirurgen då jag ansåg att det var oerhört intressant och lärorikt. Men som sagt så ändras en planer hela tiden och man hittar ständigt nya specialitéer som man blir intresserad av.

Hoppas du fick ett någorlunda bra svar! 🙂

 

Advertisements

One thought on “Svar på fråga

 1. Hej Olivia! Kul att läsa dina tankar efter skolan! En fråga som du kanske kan svara på via mail då den är lite ingående 🙂
  Vi fick höra att man måste jobba 2 år innan man får plugga vidare till sin specialist/master, eller är det inte samma sak? Har vi missförstått där?
  Kan du uppskatta hur svårt det är att få jobb på just sjukhus och kanske ortoped/kirurg osv?
  Som vi förstod det på introkursen så var det liksom en 7 års process. 3 år, jobba inom vården 2 år sedan kan du påbörja master och efter de 2 åren kan du då arbeta på, som du nämner, rehabkliniker och även ta landstingspatienter.

  Min kille började plugga naprapat precis och jag velade väldigt mycket mellan det och Fysio nämligen och nu står jag lite med de tankarna igen. Var naprapat något du tänkte på? 🙂

  MVH
  Mimmi

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s