Vad hinner man med utanför skolan?

Detta är något jag svarat på i ett tidigare inlägg, men det är ändå en vanlig fråga som jag får skickad till mig minst en gång i veckan i alla fall. Hur mycket hinner man egentligen med utanför skolan?

Som jag alltid svarar så är det verkligen individuellt samt något som skiljer sig från termin till termin. Enligt min mening så bör man vara medveten om att första terminen tar väldigt mycket tid, dels för att det är tuffa kurser och dels för att allting är fortfarande väldigt nytt och det tar på ens krafter att faktiskt börja på en ny skola och få in nya rutiner. Mitt tips är alltså att under första terminen försöka att inte ta på sig för mycket saker att göra på fritiden, så som jobb, en stor satsning inom träning eller liknande.

Dock så anser jag att man sedan i termin 2 och framåt kan lägga ner mer tid på fritiden och aktiviteter på fritiden som man vill fokusera på. Jag jobbar exempelvis oftast 2 pass/veckan på fitness24seven, jag tränar ca 4-5 pass i veckan, jag umgås med vänner samt arbetar med min musik. Jag har som sagt en hel del på schemat om man räknar med fritid och plugg, och det är något som fungerar för mig. Men som sagt är vi alla olika och klarar av olika saker.

Men är du en människa som trivs med att ha många bollar i luften och få “lediga” timmar i veckan så kan man helt klart hinna med en hel del. Jag är en sådan person som börjar klättra på väggarna efter en helt ledig dag, så jag behöver verkligen jobba och träna för att inte bli helt galen, haha.

Sedan har det verkligen sina nackdelar (enligt vissa) att leva som jag gör också, kvällarna blir exempelvis väldigt lugna, jag somnar kanske vid 22:00 varje kväll (ja, även på fredagar och lördagar), man går inte ut och socialiserar sig på samma sätt, man lever inte det där typiska studentlivet som en del söker. Men för mig är det helt lugnt att det är så, just nu så prioriterar jag faktiskt min egen träning, min ekonomi och min hälsa. Jag umgås fortfarande mycket med vänner, men detta blir då i samband med plugget, på jobbet och när jag tränar.

Sammanfattningsvis så kan jag då säga att huruvida hur mycket man hinner med utanför skolan beror på vilken typ av person man är och vad man vill uppnå utanför skolan! Skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se om ni har någon mer fråga!

Advertisements

2 thoughts on “Vad hinner man med utanför skolan?

 1. Hej Olivia!

  Hur går dina tankar till EFTER skolan? Tänkte du plugga vidare till en master? Vart vill du jobba om du kan välja? Hur ser du på det här att de ska avskaffa etableringarna och att man måste ha en master för att få jobba med landstingspatienter/frikortspatienter och därmed ha en chans att kanske tjäna lite mer?

  MVH
  M

  Like

  1. Hej Emma! Efter utbildningen så är jag inte helt säker på om jag vill påbörja min master direkt eller faktiskt välja att arbeta en viss tid först för att samla på mig erfarenhet och få en mer klar bild om vad jag vill specialisera mig inom. Vad man vill läsa för form av master ändrar sig konstant under utbildningens gång, därav så har jag inte bestämt mig helt. I nuet så har jag tankar på att ta en master i psykosomatik och därmed arbeta med patienter inom den kategorin, men som sagt kan detta ändras fort. Att man måste ha en master för att jobba med landstingspatienter känns väl självfallet sådär, det minskar chanserna för oss nyexaminerade att hitta jobb på just rehabkliniker och liknande, men det är sådant man får försöka att bortse ifrån och fokusera på att göra så bra ifrån sig i skolan som möjligt och lära sig så mycket man bara kan.

   Dock har jag för tillfället tankar på att arbeta på sjukhus efter examen. Jag fick verkligen upp ögonen för att arbeta på sjukhus efter mina studier, då jag verkligen trivdes i den miljön, så spontant tror jag att det är på sjukhus jag vill jobba på, främst på kirurgen då jag ansåg att det var oerhört intressant och lärorikt. Men som sagt så ändras en planer hela tiden och man hittar ständigt nya specialitéer som man blir intresserad av.

   Hoppas du fick ett någorlunda bra svar! 🙂

   Mvh Olivia

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s