Hur får man boende i Stockholm?

God morgon allesammans!

Idag är det nyårsafton och jag är påväg tillbaka till Stockholm efter 10 härliga dagar hemma i Göteborg. Ett nytt år i storstaden väntar och ytterligare två terminer ska klaras av detta året.

Nu har majoriteten av er fått era antagningsbesked och alla har förmodligen börjat förbereda sig inför terminsstart. Många av er ska väl, precis som jag gjorde, flytta till Stockholm i samband med att ni börjar på KI, och detta kan vara oerhört ångestframkallande.

Som vi alla vet är bostad i Stockholm i princip helt omöjligt. Att få en egen hyreslägenhet i Stockholm kräver flera års kötid i Stockholms bostäders bostadskö och de flesta av oss har knappt stått i kö i ett år. Men hur tar man sig till egentligen?

Här kommer några tips till hur man hittar boende i Stockholm:

  • hör med dina vänner och bekanta på facebook. Fråga om någon har ett ledigt rum i närheten av Stockholms stad.
  • Ställ dig i bostadsköer, exempelvis Stockholms bostadskö samt Huges bostadskö. Att få en bostad via Huge brukar vanligtvis gå snabbare än att få via Stockholms bostäder.
  • Lägg upp annons på blocket där du beskriver dig själv, din situation m.m.
  • Gå med i en facebookgrupp, så som “Lägenheter i Stockholm” och liknande grupper, där kan man både svara på annonser och själv lägga upp annonser där du söker bostad.
  • Kolla i orter nära Stockholm, så som Södertälje, Upplands Väsby, Märsta, Haninge m.m. I början får man kanske stå ut med att bo längre ifrån Stockholm city än vad man kanske vill. Jag har haft tur med boende och har alltid haft något form av boende nära Stockholm City, men det är inte alltid så. Så kolla mer i orter runt om Stockholm, där lär hyran vara lägre dessutom.

Stort lycka till!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s