Hur ser termin 1 ut?

Jag får ofta frågor om huruvida den första terminen på fysioterapiprogrammet ser ut, vilka kurser läser man? Hur många poäng läser man? Hur ser upplägget ut? osv. Jag kommer inte kunna svara utförligt på alla svar som ställs till mig för då hade detta inlägg blivit osannolikt långt, men jag ska försöka svara så bra och kortfattat som jag bara kan.

Hela termin 1 börjar med en kurs som heter tema professionell utveckling, en kurs som är väldigt lugn och det krävs inte så mycket mer av dig som student än att du är närvarande och lyssnar och tar in det som sägs. Det är mycket information om fysioterapi som profession, vad du kan tänkas stöta på i livet som fysioterapeut m.m. Denna kurs borde du se som ett tillfälle att bara landa i din klass och i dina studier, ta vara på tiden och lär känna så många som möjligt. Under denna kursen åker man även på ett kollo där ni får förmånen att lära känna varandra ännu mer.

Efter denna kurs påbörjar ni anatomikursen på 7,5 hp. Anatomikursen är uppdelad i tre delar: hjärnan och nervsystemet, rörelseapparatens anatomi samt de inre organens anatomi. Detta betyder att ni kommer tenta av dessa olika områden inom anatomin under tre olika tillfällen. Den första delen tentar ni av tillsammans med fysiologi 1 kursen som är på 3hp. Den andra delen om rörelseapparatens anatomi tentar ni av för sig i en tenta, den tredje och sista delen tentar ni av tillsammans med fysiologi 2 kursen. I kursplanen för T1 kan ni kolla in mer exakt hur schemat för våren 2017 kommer se ut. Här har ni en länk till kurssidan!

Så ni kommer läsa följande kurser i följande ordning under T1:

  • tema professionell utveckling
  • anatomi (hjärnan och nervsystemet)
  • fysiologi 1
  • anatomi (rörelseapparatens anatomi)
  • fysioterapi 1
  • anatomi (de inre organens anatomi)
  • fysiologi 2

Har ni fler frågor så mailar ni dem till olivia.eliasson@stud.ki.se

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s