Vad ska man tänka på vid flytt

För många är det nu det börjar dra ihop sig för en eventuell flytt upp eller ner till Stockholm. Det är såklart många tankar och funderingar som far runt i huvudet inför en flytt, vad kommer man tycka om Stockholm? Kommer jag ha hemlängtan? Hur ska jag lära mig hitta? Här kommer de saker jag tycker man ska ha i tankarna när man flyttar:

  • Först och främst så måste du acceptera den känslan som du har. Om du känner lite ångest och nervositet inför flytten så måste du acceptera det faktum att  du känner så. Det är inget konstigt alls med att vara nervös!
  • Försök att flytta upp några dagar innan skolstart för att få tid till att gå runt och åka runt med tunnelbanan och bussar i Stockholm, allt för att du ska börja känna dig så bekväm som du bara kan. Köp ett SL-kort!!
  • Det kan kännas tufft i början, att flytta är ett stort steg och det kan finnas dagar och kvällar som du inte vill annat än att bara flytta hem igen, men kom ihåg att det är normalt. Se till att ha möjlighet att skypea eller ringa dina föräldrar/syskon eller kompisar, de kommer att stötta dig i de stunder som det känns tufft.
  • Se till att du har med dig möbler och inredning som du tycker om och som får dig att trivas i ditt nya rum/lägenhet. Det är Stockholm vi pratar om så kvalitén på ditt boende kan vara allt från fantastiskt till rent av fruktansvärt, men försök att göra ditt rum så hemtrevligt som det bara går. Se till att köpa lite ljus och liknande detaljer som gör ditt rum extra hemtrevligt.
  • Sist men inte minst: ge det tid! Att komma in och känna sig hemma i en stad tar verkligen sin tid! Försök bara att ta det lugnt och ta en dag i taget. Känns allt riktigt dåligt så är mitt förslag att bara försöka släppa de tankarna, koka en kopp te eller liknande och sätt dig framför en serie för att försöka tänka på annat i stunden!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s