Praktik

Termin 2 börjar lida mot sitt slut, sista tentan gjordes i tisdags och jag blev godkänd på den (tack och lov) och nu är jag ute på praktik fram tills på torsdag. Jag är så otroligt glad över att snart få lite ledighet, det behövs verkligen. Trots att termin två enligt min mening varit väldigt lugn i skolan så har det ändå varit ett kämpigt halvår för min del med mycket press och prestationsångest, något som börjat släppa ganska rejält nu.

Men tillbaka till vad rubriken säger. Just nu är jag ute på praktik, jag hamnade på ett fantastiskt ställe på södermalm med härliga anställda och trevliga patienter. Jag började på praktiken i onsdags men känner redan hur mycket jag har lärt mig under denna korta period. Min handledare är fantastisk då han ofta vill involvera mig i alla möten, jag får ta anamnes (d.v.s ställa alla de frågor som man oftast börjar med när man träffar en patient för första gången), jag får undersöka alla patienter, göra tester m.m. Det är otroligt lärorikt och även hur kul som helst. Praktiken får mig verkligen att bli så mycket mer motiverad till att studera.

Imorgon är det sista veckan på praktiken som inleds och jag tror och hoppas på att dessa kommande dagar blir minst lika lärorika som de tidigare. Nu är det dock dags för mig att sova. Ha det fint!

Advertisements

2 thoughts on “Praktik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s