Vad gör jag om jag inte kommer in?

Idag har antagningsbeskeden för vårterminen 2016 kommit och jag hoppas verkligen att det har gått bra för er alla! Tyvärr är det stort tryck på många program här i Sverige, speciellt på de främsta universiteten och det finns ju såklart begränsat med platser. Så nu sitter det såklart ett flertal personer som fått beskedet att dom inte blivit antagna till det program som dom önskat och vet varken ut eller in. Och tro mig, jag kan relatera till den känslan. För precis så var det för mig, när det första antagningsbeskedet hade kommit så var jag inte antagen och jag hade faktiskt inte världens bästa reservplats (enligt mig själv) så jag gav upp ganska direkt. Jag var helt säker på att jag aldrig skulle komma in och jag började redan planera hur jag skulle plugga som en galning till Högskoleprovet. Men som ni märker så gick det ju ändå, nu sitter jag här och har snart läst färdigt första terminen på KI! Varför? Jo, reservplatser kära vänner.

Kom ihåg att det första antagningsbeskedet som kommer är preliminärt och kan komma att ändras, för folk kommer att tacka nej till platser, komma in på andra program eller universitet, vilket medför att du som reserv har en chans att faktiskt komma in! Så bara för att antagningsbeskedet visat negativt idag så behöver det kanske inte göra det i framtiden, för reservplatser kommer att delas ut. Så mitt första tips för er som inte kommit in än: Ha tålamod, du KAN få en plats fortfarande.

Om det skulle vara så att du inte får en reservplats heller så är det som det är och det är inget som kan påverkas i efterhand. Men börja då tänka igenom, är det verkligen detta programmet jag vill läsa? Om svaret är ja på den frågan så uppmanar jag dig till att börja plugga som en galning till högskoleprovet och skriv det i vår. Lyckas du få runt 1,3/1,4 på HP så har du en chans att komma in på fysioterapeutprogrammet på KI till hösten istället. Snittbetyget för att komma in på programmet är runt 20,0 på hösten, och betygen är inget man kan ändra på i efterhand, så om du vet med dig att du ligger en bit under 20,0 så är högskoleprovet lösningen för dig.

Lycka till allesammans så hoppas jag att få se några av er på KI till våren!

IMG_1164

Advertisements

3 thoughts on “Vad gör jag om jag inte kommer in?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s